Как проехать Контакты Включить версию сайта для слабовидящих
Библиотека
Общие сведения
Вход для зарегистрированных читателей
Электронный каталог ЦНСХБ
База данных АГРОС
Авторитетный файл наименований научных учреждений АПК
Библиотека-депозитарий ФАО
Издания ЦНСХБ
Выставки
Конференции
Лекторий
Электронные библиотеки ЦНСХБ
Сельскохозяйственная Электронная Библиотека Знаний (СЭБиЗ)
Биографическая энциклопедия ученых-аграриев
Сведения о закупках
Противодействие коррупции
Антимонопольный комплаенс
Вакансии

ЦЭБС АПК
Сводный каталог библиотек АПК
Каталоги библиотек АПК
Обменный фонд
Электронная библиотека Сводного каталога
Ведомственный экземпляр НИУ

Услуги
Информационные услуги
Избирательное распространение информации
Доставка документов
Терминал удаленного доступа
Виртуальное библиографическое обслуживание
Транслитерация
Баннеры ФГБНУ ЦНСХБ
Top.Mail.Ru Яндекс.Метрика
[Ввод запроса]

^ШХР: *http://www.tandfonline.com/loi/cbst20N.VvoyhdKLTGg (http://www.tandfonline.com/loi/cbst20N.VvoyhdKLTGg)
^АВТ: Mamphogoro T.P.; Babalola O.O. ; Aiyegoro O.A.
^ЗГЛ: Exploitation of epiphytic bacterial antagonists for the management of post-harvest diseases of sweet pepper and other fresh produce - a viable option [Возможность использования эпифитных бактерий-антагонистов в биологической борьбе с возбудителями послеуборочных болезней стручкового перца и другой продукции растениеводства. Обзор. (ЮАР)]
^ВЫХ: Biocontrol Science & Technology, 2020; Vol.30,N 8. - P. 741-761
^ДАТ: 2020
+Реферат

^РЕФ: Postharvest loss of sweet pepper and other fresh produce is a major challenge throughout the world. The control of the loss of these valuable farm produce is primarily based on the use of synthetic fungicides. Nevertheless, there are concerns based on the impact of these chemicals on the environment and human health. Hence, call for a much safer and environmentally friendly alternative. Among the various biological alternatives, the use of bacterial antagonistic strain is becoming popular throughout the globe. Bacterial antagonists are now controlling a number of postharvest pathogens. Several modes of action have been suggested by which microbial antagonists inhibit the growth of postharvest pathogens. However, very little is known about the overall diversity of microbial communities on harvested produce; and how these communities can serve as a foundation for research on postharvest biocontrol. Competition for nutrients and space is the most widely accepted mechanism of action for bacterial antagonists. In addition, antibiosis through the production of antibiotics, mycoparasitism through the production of cell wall lytic enzymes, production of volatile organic compounds and induced resistance are other modes of bacterial antagonist actions by which they suppress the activity of postharvest pathogens. aref1

^TRN: 1908512
^ВИД: Статья из книги
^ЯЗК: Английский
+Индексирование



  назад   Главная страница ЦНСХБ  

Все права защищены 1998-2022 год ©Федеральное государственное бюджетное научное учреждение «Центральная научная сельскохозяйственная библиотека»